Bill en Barbara op bezoek tijdens Jeugdboekenmaand in de Kiekenstraat

Tijdens Jeugdboekenmaand 2023 gingen meter Barbara Rottiers en peter Bill Barberis op verschillende plekken boekengeluk brengen, in de vorm van een gezellig bezoek en cadeauboeken voor elk kind.

© Iedereen Leest

Peter Bill Barberis trok dan weer naar De Kiekenstraat in Gent, een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg die ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Naar de komst van Bill werd met spanning uitgekeken want een Hoppers-acteur krijg je natuurlijk niet elke dag op bezoek in je leefgroep.

Het ijs was snel gebroken, Bill kreeg een plek in de zetel en vertelde aan de kinderen wat de reden van zijn bezoek was. Dat hij als peter van de Jeugdboekenmaand ook een cadeau voor elk van hen had meegebracht, werd op luid gejuich onthaald. Ook wanneer bleek dat in elk pakje een boek zat, bleef het enthousiasme groot en werden de nieuwe aanwinsten aan elkaar getoond (maar nog niet uitgeleend!).

Na een coole improvisatiesessie waar de jonge acteurs en actrices zich samen met Bill uitleefden was het tijd voor een knus en gezellig voorleesmoment uit ‘Tintelvingers en pantoffelhelden’, een heerlijk geïllustreerde poëziebundel met gedichten over boos, bang, verdrietig en blij zijn. Iedereen kwam tot rust en vleide zich neer in de grote zetel. Sommigen op luisterafstand, anderen hadden zich dicht bij voorlezer Bill genesteld. De klok tikte weg… en hoewel er fishsticks met tartaar in aantocht waren, weerklonk in koor ‘nog, nog een gedichtje, please!’.

Zonder ‘Tintelvingers en pantoffelhelden’ – die bleef op uitdrukkelijke vraag van de jongste telg van het gezelschap in de Kiekenstraat – keerden we terug naar Antwerpen, vervuld met een blij gemoed van gedeeld boekengeluk. Want dat krijg je wanneer je een meisje huppelend naar de eettafel ziet lopen terwijl ze met luide stem roept: ‘Ik ben zoooooooo blij met mijn boek!’.

En zo sloten we de 52ste editie van Jeugdboekenmaand in schoonheid af!

Artikel uit: www.iedereenleest.be